Works & Exhibitions

Works & Exhibitions

 

piedistal for hemsida

Piedistal med tändsticka, 2017

 

ogat

Snäcka med öga 2017

 

nefertiti2

Nefertiti 2017

 

svarthingstklarhemsida

Poster med häst 100×70 cm, 2017

 

knuten nävemindreweb

Poster ”Knuten näve med snäcka” 70x50cm, 2017

 

Det dolda rummet

Konstsalongen har funnits som koncept sedan en lång tid tillbaka. Den har haft en framträdande roll för kvinnogrupper, politiska möten och kulturell utövning utanför de stora, offentliga rummen, för att utveckla nya idéer och tankar. Drömsällskapet är en löst sammansatt grupp av konstnärer från Stockholm som har träffats sedan 2016 och diskuterat nattliga drömmar, både som privat företeelse och inom den egna konstnärliga praktiken. Alla medverkande konstnärer arbetar med drömmar i sin konstutövning. Genom ”Det dolda rummet” vill gruppen gå ett steg längre och möta en publik för ett vidare samtal om drömmens inverkan och kraft. Vi har alla ett ”dolt rum” som vi inte ofta visar upp. Drömsällskapet önskar komma åt detta dolda, undangömda material för att genomlysa vad som pågår i en samtid präglat av stora förändringar. Medverkande konstnärer: Nanna de Wilde, Åsa Ersmark, Maria Luostarinen, Vilma Luostarinen, Maya Merhi, Lisa Jeannin & Rolf Shuurmans, Lott Alfreds och Charlotte Åberg.

 

thumbnail_20170520_182154

Från utställningen ”Det dolda rummet”, Konstsalong/drönsalong Odengatan/Nanna de Wilde

 

20170520_182050

Flagga med kopp, från utställningen ”Det dolda rummet”, Konstsalong/drömsalong Odengatan/ Nanna de Wilde

 

DetDoldaRummet-7046

Sapour Somnia, Vilma Luostarinen & Maya Merhi

 

Alchemillas Apotek, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans

 

20170520_182151

Piedistal med tändsticka, från utställningen ”Det dolda rummet”, Konstsalong/drömsalong Odengatan/ Nanna de Wilde

 

thumbnail_20170520_224819

Inkubation, Maria Luostarinen

 

kretsande kring-ANIARA-Orionkullen-Södertälje 2016

Utställningens titel syftar på nobelpristagaren Harry Martinssons episka diktsvit Aniara från 1956, vilken de utställande konstnärerna utgått från. Martinssons ständigt aktuella rymdepos som sägs ha tillkommit i ett transliknande tillstånd mellan dröm och vaka och har inspirerat många konstnärer genom åren. Medverkande: Nanna de Wilde, Maria Luostarinen, Sara Hedberg, Magnus Berg, Aura Hakuri, Linda Granfors, Per Henrik Eriksson, Håkan Bull

 

vy6

 

kretsen7

Bönerna, kopp med skaft, b 160cm, Nanna de Wilde

 

kretsen5

Förbindelsen, snäcka, sladd, vas, Nanna de Wilde

 

kretsen4

Horisont, h 130cm, Nanna de Wilde

 

kretsen1